Home
Ons Verhaal
Wedstrijd/Resultaat
Foto's
Video's
Sponsors
Sponsoringsproject
Contact

 

Wij zijn Dmitry en Rachel Epstein, we zijn een tweeling van 21 jaar.

Met kunstschaatsten begonnen we eigenlijk heel laat, toen we 9 jaar oud waren. Met onze eerste coach Carla Hoving schaatsten we nog in een kleine kunstschaatsvereniging in Enschede. Sinds die tijd is het balletje gaan rollen.

We zijn toen al redelijk snel in het NTC-Selectie (Nationale Training Centrum) opgenomen en verhuizden na een jaar naar Den Haag. Hier wonen we momenteel dan ook.

Naast het solorijden begonnen we op ons 13de ook als paar, maar reden dan alleen kleine showtjes.

Voor het eerst in 2007 zijn we door de KNSB uitgezonden naar een ISU (International Skating Union) paar-seminar: dat is een speciale trainingskamp voor coaches en paarrijders. Toen wisten we zeker dat we bij het paarrijden naar de top wilden. We zijn vaker bij de paarseminars geweest.

Na de paarseminar zijn we in de zomervakantie van 2008 naar Rusland gegaan. Wij gingen trainen in Moskou bij Nina Mozer. Zij heeft wereldkampioenen in de categorie Junioren en Senioren, waaronder de Olympisch kampioenen van 2014: Maxim Trankov en Tatiana Volosozhar. Inmiddels hebben wij bij heel veel trainers traininsstagesen trainingskampen meegemaakt. Zoals bij Yuri Bureiko, Mariush Sjudek, Nina Mozer, Stanislav Morozov, Igor Chenaev, Richard Cottier, Manon Perron en nog vele meer. Bij beide solocoaches en paarcoaches.

Wij hebben wedstrijden gereden in het buitenland en hebben ook goede resultaten behaald. Ook rijden wij wedstrijden in Nederland. Vanaf 2007 zijn wij Nederlands Kampioen bij de Novice en vanaf 2010 bij de Junioren. Vervolgens zijn we in 2011 voor het eerst naar de WK Junioren in Zuid-Korea uitgezonden! Ook in 2012 zijn we weer uitgezonden naar het WK Junioren waar wij de enigste Nederlanders waren die door de zware kwalificatie kwamen en 2013 hebben we zelfs de finale gehaald van het WK Junioren! Wederom als enige Nederlanders.

Tegenwoordig behoren we tot de Nederlandse Kernploeg van de KNSB en trainen we met Jerome Blanchard. Een coach die vroeger op hoog niveau solo heeft gereden en paar heeft gereden. Hij is bijvooreeld 5de op de Europeese Kampionschappen en 14de op de Wereldkampionschappen geweest in 2001 geweest. Samen met hem willen we graag het pad bewandelen van de Olympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea!

 

 

Dmitry en Rachel Epstein  | info@dmitryrachelepstein.nl | e2dima93@gmail.com
Top