Home
Ons Verhaal
Wedstrijd/Resultaat
Foto's
Video's
Sponsors
Sponsoringsproject
Contact

 

 

                

 

  

   

Uniek stel! Dmitry en Rachel Epstein, paarrijders

 

Sinds 2004 trainen Dmitry en Rachel Epstein in de selectie voor het Nationaal Trainings Centrum in Zoetermeer. In 2008 hebben ze de “Barney” gewonnen. De prijs is een onderscheiding voor jonge, talentvolle Haagse sporters. Sindsdien maakten ze ook deel uit van de Haags Goud Selectie van Den Haag Marketing/Topsport, tot het helaas ermee ophield te bestaan. Dit is al hun derde jaar dat ze  zijn geselecteerd voor de Kernploeg van Nederland.

Rachel en Dmitry hebben met hun prestaties Nederland internationaal voor het paarrijden op de kaart gezet - uniek in de Nederlandse sportgeschiedenis. Zij trainen 25-30 uur per week en zijn op weg om Nederland te kunnen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in 2018. Dmitry en Rachel zijn Nederlands kampioen van 2006 (Debs jongeren t/m 12 jaar), 2007, 2009 (Novice jongeren t/m 15 jaar), 2010, 2011 en 2012 (Junioren jongeren t/m 18/19 jaar).

Hun internationale carrière is met prachtige resultaten begonnen. In het seizoen 2010-2011 schaatsten ze op het World Junior Figure Skating Championships in Gangneung City, Zuid-Korea. Ze behaalden eerste plaatsen in Oberstdorf (Bavarian Open), Dortmund (NRW Trophy) en in Graz op de Ice Challenge.

In 2012 reden ze op de World Junior Figure Skating Championships in Minsk, Wit-Rusland. Een negende plaats in de voorrondes kwalificeerde hen voor kampioenswedstrijd waarin zij een zeventiende plaats behaalden. In het seizoen 2011-2012 zond de KNSB hen voor het eerst uit naar ISU Grand Prix wedstrijden voor Junioren, de Tallin Cup 2011 en de Grand prix 2011 in Innsbruck. De NRW Trophy 2011 leverde een vierde plaats op. Ook in 2013 reden ze op de World Junior Figure Skating Championships. Dit keer in Milaan, Italië, waar ze de finale haalden met een zestiende plaats.

Komend seizoen zullen Dmitry en Rachel hun overgang maken naar de Senioren categorie en zullen ze voor de eerste keer deelnemen aan nationale wedstrijden, zoals de drie kwalificatiewedstrijden en het Open Nederlands Kampioenschap, op dit niveau. Ook zullen zij diverse internationale wedstrijden rijden.

 

Paarrijden is in Nederland zeldzaam. Nadat hun coach Chris Laheij, die hen sinds 2007 trainde, begin 2010 aan kanker overleden was, hebben zij bijna twee seizoenen zonder vaste coach getraind. Om verder te komen moeten zij veel met internationale coaches werken. Zij hebben getraind met paarrij-coach Nina Mozer (Rusland) en choreograaf Igor Tchiniaev (Canada).

In dit nieuwe seizoen (2013-2014), hebben Rachel en Dmitry een overeenkomst met de zeer ervaren paarrij-coach Aleksander Artyshchenko (zie CV in bijlage). De heer A. Artyshchenko is sindskort naar Nederland verhuisd om de voorbereiding van het unieke stel te optimaliseren met het oog op de Olympische Spelen in 2018. Daarvoor hebben Dmitry en Rachel zich tot doel gesteld het komend seizoen zich als het eerste Nederlandse Seniorenpaar, sinds tientallen jaren, te kwalificeren voor het EK. Daarna kunnen zij verder werken naar de kwalificatie voor de Winterspelen van 2018.

 

Sponsoring is voor dit project noodzakelijk. Trainers en huur van ijs, off-ice trainingen, reis- en verblijfkosten voor trainingsstages en wedstrijden, materiaal, kostuums, etc. kosten bij elkaar 56.000 euro per jaar (zie overzicht kosten 2013-2014). Er ontbreken regelmatig belangrijke voorzieningen en zekerheid voor deze voorzieningen, want dit bedrag kan niet alleen uit eigen middelen komen. We nodigen u daarom uit Rachel en Dmitry te sponsoren. Rachel en Dmitry Epstein hebben een uniek aanbod en geven u een bijzondere kans uw naam als sponsor te verbinden aan een Olympische ambitie.

 

Kunstschaatsen trekt internationaal publiciteit. Op de Olympische winterspelen is kunstschaatsen de grootste sport. In Nederland zijn Rachel en Dmitry Epstein de afgelopen jaren meermalen op televisie geweest, in Holland Sport van Nederland 3, Haagse Iconen met Joan Haanappel van TV West, Kinderen dansen op het ijs van SBS6, Zappsport van Tros en andere programma’s. Het unieke stel krijgt steeds meer aandacht van de landelijke en regionale pers, zoals De Volkskrant, AD Sportwereld, Schaatssport, Kidsweek Junior, Den Haag Sport, De Posthoorn, De Weekkrant, Schaatsen.nl en particuliere documentaire makers. De kans is groot dat Rachel en Dmitry Epstein in de komende jaren echte sterren worden.

De sponsoring van Rachel en Dmitry Epstein loopt onder andere via de Stichting Stimulering 
Top-Kunstrijden op de schaats, ook wel de Chris Laheij Foundation genoemd. Doel van de stichting is bewaken dat sponsorgelden volledig ten goede komen aan top kunstschaatsers, onder wie Rachel en Dmitry Epstein.

Met dit unieke sporters duo kunt u zich de komende jaren in marketing, reclame en communicatie onderscheiden. Als u nu al besluit een deel van het totale bedrag te sponsoren, dan is er heel veel mogelijk. U kunt beelden van Rachel en Dmitry op uw website plaatsen of in uw folderlijn gebruiken; interviews met Rachel en Dmitry kunnen in uw relatie- of personeelsblad worden opgenomen; uw logo kan een plaats krijgen op Rachels en Dmitrys trainingskleding en de website www.dmitryrachelepstein.nl.

Door het sponsoren van Rachel en Dmitry Epstein geeft u deze Nederlandse jonge sporters een kans om hun droom waar te maken.


Voor verdere informatie: Natalija Epstein,      070-3937027 / 06-14101524

epsteinnat@hotmail.com          

 

Dmitry en Rachel Epstein  | info@dmitryrachelepstein.nl | e2dima93@gmail.com
Top